Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη Καναδού πρόξενου.

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη 8 Μαρτίου, ο Καναδός Πρόξενος κ. Stephen Elazab συνοδευόμενος από τις κυρίες Αρετή Βελισσαρίου και Έλενα Νταντάμη, μέλη του Προξενικού τμήματος καθώς και τον πρόεδρο των ομογενών κ. Μπουρνιά Παντελή. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και αναπληρωτής Δήμαρχος κος Μπελέγρης Γεώργιος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου κος Γεωργιάδης Ιωάννης.
Με αφορμή την «Ημέρα της Γυναίκας», ο κος πρόξενος και η συνοδεία του ενημερώθηκαν για τις κοινωνικές δομές της Χίου και την λειτουργία του Κέντρου Κακοποιημένων Γυναικών. Παρούσα στην συνάντηση, ήταν επίσης η Νομικός στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, κα Κατεράκη Κορίνα, η οποία μετέφερε την εμπειρία της και παραδείγματα περιστατικών που έχει αντιμετωπίσει.
Η συζήτηση επεκτάθηκε γενικότερα σε θέματα που αφορούν τον Δήμο και την λειτουργία του, όπως η έλλειψη χρηματοδότησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το ζήτημα του μεταναστευτικού, όπου οι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν για την παρούσα κατάσταση, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στους Καναδούς ομογενείς οι οποίοι είτε διαμένουν μόνιμα είτε επισκέπτονται την Χίο περιστασιακά. Αποτελούν σημαντικό τμήμα της Χιακής οικονομίας και κοινωνίας και φυσικά έδωσαν το έναυσμα για την επίσκεψη του πρόξενου στο νησί.
Πρόθεση και των δυο πλευρών ήταν η σύσφιξη των δυο χωρών, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλοβοήθεια σε εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο. Ευχή όλων μια μελλοντική εποικοδομητική συνεργασία!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΝΑΔΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΝΑΔΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΝΑΔΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

 

Υποδοχή στους χώρους του Δημαρχείου μαθητών και καθηγητών οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+

Στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υποδέχτηκαν την Πέμπτη 8 Μαρτίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και αναπληρωτής Δημάρχου κος Μπελέγρης Γεώργιος, ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κος Αντωνίου Αλέκος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας(ΔΕΠ) κος Καρατζάς Κων/νος, μαθητές και καθηγητές μέσω του Ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο: “ PIE - Parents Involvement in Education - Get Sweet Results”, με σχολεία από Τουρκία, Λετονία, Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία και Πορτογαλία.
Το πρόγραμμα έδωσε την δυνατότητα στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τους μαθητές και τις οικογένειες τους να έρθουν σε επαφή με ευρωπαϊκούς πολιτισμούς και να αποκτήσουν ισχυρότερους δεσμούς στα πλαίσια μιας πιο ουσιαστικής εκπαιδευτικής συνεργασίας για τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της εκπαίδευσης και ειδικά της σημασίας της άτυπης εκπαίδευσης και τα οφέλη που μπορεί να χαρίσει στους μαθητές ενός μικρού επαρχιακού σχολείου αλλά και στην τοπική κοινωνία.
«Το πρόγραμμα Erasmus+, είναι πολύ σημαντικό γιατί φέρνει κοντά τους νέους ανθρώπους και όταν επιστρέφουν στις χώρες τους έχουν διαμορφώσει εικόνα για το τι σημαίνει Έλληνας και Ελλάδα κι έτσι δεν επηρεάζονται εύκολα από το τι λέει ο κάθε πολιτικός ή το κάθε μέσο ενημέρωσης. Όταν οι λαοί συναντούνται, αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν να χωρίσουν κάτι μεταξύ τους», δήλωσε ο κος Αντωνίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Αντίστοιχα, «Με το πρόγραμμα αυτό βγαίνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις τάξεις τους και ανάγονται σε άλλους τόπους, άλλους πολιτισμούς» δήλωσε ο κος Καρατζάς.
Παιδιά, καθηγητές και λοιποί συμμετέχοντες έχοντας ζήσει μοναδικές στιγμές, αποχωρώντας ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές μέλλον!

Υποδοχή στους χώρους του Δημαρχείου μαθητών και καθηγητών οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+.

 

Υποδοχή στους χώρους του Δημαρχείου μαθητών και καθηγητών οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+.

 

Υποδοχή στους χώρους του Δημαρχείου μαθητών και καθηγητών οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+.

ΝΕΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΟΧ1/2018 ΤΟΥ ΝΠΔΔ

 

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ1/2018 ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 Μαρτίου 2018 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΙΣ 8.ΟΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 14.00.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΔΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, από τις 07:30 π.μ. έως τις 15:30 μ.μ., πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Ναυάρχου Κουντουριώτη από την συμβολή της με την οδό Ε. Βενιζέλου και στην συνέχεια της στην οδό Ροδοκανάκη έως την συμβολή της οδού Ροδοκανάκη με την Νεοφ. Βάμβα στην πόλη της Χίου, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες του έργου «Yπογείωση δικτύου χαμηλής τάσης Υ/Σ 47 Χίου λόγω αισθητικής αναβάθμισης»
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του αιτούντος, ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων και περίοικων. Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ενημερωτική Ημερίδα

Τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Χίου θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική ημερίδα, ανοικτή προς το κοινό, με θέμα «Προκήρυξη 3Κ/2018 ΑΣΕΠ- Εκπαιδεύομαι και στηρίζομαι στις δυνάμεις μου» η οποία αφορά θέσεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους της χώρας.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί για τους υποψήφιους της κατηγορίας ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και για τους υποψήφιους της κατηγορίας ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας του, 9:00π.μ έως 13:00μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2271350040 & 2271350059.

Για το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών & το Κέντρο Κοινότητας
Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος
Αντιδήμαρχος Πρόνοιας

Μελέτη ανάπλασης Δημοτικού Κήπου και μελέτη αστικής κινητικότητας

banner-vaa

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

banner gia compostopoiisi

ΓΠΣ ΔΕ ΧΙΟΥ

 ΓΠΣ ΔΕ ΧΙΟΥ Β1 ΦΑΣΗ

kentro ekspipiretisis dimoti

pb banner

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

5η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

5η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Αναζήτηση

diavgeia all logo