Ανακοινώσεις

Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης Γυναικών Δ.Χίου - Ολοκλήρωση Εργαστήριου Επιχειρηματικότητας

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Στα πλαίσια της εργασιακής συμβουλευτικής, που είναι μια νέα υπηρεσία και παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου από τις αρχές του 2016, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εργαστήριο "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ". Το εν λόγω εργαστήριο παρακολούθησαν 10 άνεργες γυναίκες, ήταν τριήμερο και μέσω στοχευόμενης θεωρίας και βιωματικών ασκήσεων πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στις εξής θεματικές ενότητες:
Πρώτη ενότητα: «Επιχειρηματικότητα και Εαυτός», με στόχο: •Γνωριμία με βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, •Γνώση και αξιοποίηση εμπειριών και στοιχείων του εαυτού, •Πρακτική άσκηση στο Καμβά Επιχειρηματικού Μοντέλου
Δεύτερη ενότητα: «Ο κόσμος της Επιχειρηματικότητας», με στόχο: •Ανασκόπηση-Αυτοαξιολόγηση του εαυτού, •Γνωριμία με βασικές μορφές επιχειρηματικότητας
Τρίτη ενότητα: «Ο κόσμος της Επιχειρηματικότητας μας απαντά», με στόχο: •Δικτύωση με φορείς του επιχειρηματικού κόσμου, •Επίλυση αποριών, •Αναστοχασμός
Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων καθώς και η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, μέσω της ανίχνευσης προσωπικών χαρακτηριστικών, ανάδειξης ικανοτήτων και πληροφόρησης σχετικά με τις σύγχρονες μορφές του "Επιχειρείν".
Οι επιμορφούμενες αξιολογώντας θετικά, στο τέλος της τρίτης ημέρας, το εργαστήριο εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσει η συνεργασία προκειμένου να υπάρχει συμβουλευτική υποστήριξη και παρακολούθηση κατά την διάρκεια «των ζυμώσεων» της επιχειρηματικής τους ιδέας. Και φυσικά το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα τους.

Πρόσκληση - Παρουσίαση στο Δημαρχείο Χίου

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 στις 11:30 πμ. στην παρουσίαση του προγράμματος «Δημιουργία βιώσιμων/ αειφόρων υποδομών για την αξιοποίηση βιο-αποβλήτων και υπολειμμάτων όπως και αποβλήτων που σχετίζονται με το προσφυγικό στο παράδειγμα των νήσων της Λέσβου και Χίου» , η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον καθ. Frank Baur (IZES) και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημητρίου Λέκκα στην αίθουσα ΔΣ Δ. Χίου.

 

Η παρουσίαση λαμβάνει χώρα στα πλαίσια φιλοξενίας αντιπροσωπείας από τον Γερμανικό Δήμο St Ingbert στη Χίο και τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και σχετίζεται με θέματα όπως η αξιοποίηση βιο-αποβλήτων και υπολειμμάτων, η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση και η κομποστοποίηση, ώστε να μειωθεί δραματικά ο όγκος των παραγόμενων απορριμμάτων.

Προσκεκλημένοι της αποστολής θα είναι οι εξής:
Hans, Wagner Δήμαρχος St. Ingbert
Oliver Stolz Προϊστάμενος Προσωπικού και Οργάνωσης, Σύμβουλος Δημάρχου
Axel Theis Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Οδοποιίας

Συντονιστής
Αθανάσιος Σεραφείμ Συντονιστής και εκπρόσωπος Γραφείου Δημάρχων Βορείου Ελλάδος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Ν.Π.Δ.Δ. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΕΦΑΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι από τη Δευτέρα 15-1-2018 θα ξεκινήσουν τα προγράμματα αθλητικής προετοιμασίας των μαθητών για την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές και Σώματα Ασφαλείας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 22710-41300 και 22710- 21057 εσωτ. 2 και 3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΔΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, από τις 08:00π.μ. έως τις 15:00μ.μ., πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από την συμβολή της Ελ. Βενιζέλου με την Ψυχάρη έως την συμβολή της Ελ. Βενιζέλου με την Κοραή, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες για την «Παραλλαγή και ενίσχυση επιτοίχιου δικτύου Χ.Τ. Υ/Σ 47 Χίου»,
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του αιτούντος, ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων και περίοικων. Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η της Δημοτικής κοινότητας Χίου

 

Ενημερώνουμε τους επιτηδευματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην χωρική αρμοδιότητα της Δημοτικής Κοινότητας Χίου ότι η επόμενη συνεδρίαση του συλλογικού μας οργάνου θα λάβει χώρα στις 5 Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Δευτέρα.

Όσοι εξ αυτών επιθυμούν να λάβουν έγκριση για χρήση του δικαιώματος παράτασης ωραρίου μουσικών οργάνων παρακαλούνται να προσέλθουν άμεσα στο Δήμο Χίου τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων στην διεύθυνση Βενιζέλου 75, τηλ:2271353115 προκειμένου να υποβάλουν την σχετική αίτηση.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι

1. Γνωστοποίηση χρήσης μουσικής,

2. Ταυτότητα ή Πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης (για εταιρίες)

3. Δημοτική Ενημερότητα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛ. ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΛΟΠΛΥΤΗ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Χίου εγκρίθηκε το πρακτικό διεξαγωγής του διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης “Αντιπλημμυρική Προστασία Περιοχής Ρέματος Καλοπλύτη”.
Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χίου, κ. Μανώλης Βουρνούς, « ο πλημμυρικός κίνδυνος από το ρέμα του Καλοπλύτη, που μέχρι σήμερα αποτελούσε ένα σημαντικό πρόβλημα για την πόλη της Χίου, μπαίνει σε μία τροχιά ουσιαστικής αντιμετώπισης. Η διεξαγωγή του διαγωνισμού μελετών είχε ενταχθεί εδώ και πολλούς μήνες στο πρόγραμμα του Δήμου και επιτέλους καταλήγει με προσφορά μάλιστα πολύ σημαντικής έκπτωσης. Τα αποτελέσματα της μελέτης αναμένεται να δώσουν βιώσιμες λύσεις σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη της Χίου εδώ και δεκαετίες».

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Ενημερώνουμε τους Δημότες, ότι η Υπηρεσία Δημοτολογίων του Δήμου Χίου δεν θα λειτουργήσει από 12-1-2018 και ώρα 15.00 έως και 21-1-2018 και 15.00, σύμφωνα με την αριθμ. 1/2018 εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών λόγω ένταξης της Υπηρεσίας στο Μητρώο Πολιτών.
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα δεν θα διενεργείται οποιαδήποτε ενέργεια από την Υπηρεσία Δημοτολογίων και δεν θα εκδίδονται πιστοποιητικά από τα Δημοτολόγια και τα ΚΕΠ.
Για τον ίδιο λόγο δεν θα λειτουργήσουν και τα Ληξιαρχεία του Δήμου Χίου για το χρονικό διάστημα από 17-1-2018 έως και 21-1-2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ XIOY/ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Μανώλης Βουρνούς πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΤΕΕ / τμήμα Β.Α. Αιγαίου, κ. Μάνο Μισιρλή και την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, κα Ανθίππη Ζαννάρα, προκειμένου να ενημερωθεί από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο περί συμπλήρωσης των διατάξεων του Εθνικού Κτηματολογίου και αφορούν κυρίως την κατάργηση του Κτηματολογικού Γραφείου Χίου.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί περαιτέρω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων επιστημονικών και πολιτικών φορέων του Δήμου Χίου.

banner-proipologismou

ΓΠΣ ΔΕ ΧΙΟΥ

 ΓΠΣ ΔΕ ΧΙΟΥ Β1 ΦΑΣΗ

banner gia compostopoiisi

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

kentro ekspipiretisis dimoti

pb banner

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

5η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

5η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Αναζήτηση

diavgeia all logo