Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου - Κλείσιμο οδού Πατρώνα

Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού και προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες του έργου: «Αποκατάσταση βλάβης στον Υ/Σ 27 Χίου», σας επιτρέπουμε να διακόψετε την κυκλοφορία την Παρασκευή 22/9/2017 από τις 07:30 έως τις 15:30 στην οδό Αντ. Πατρώνα από την διασταύρωση Αντ. Πατρώνα και Κ. Κρεατσούλη έως την διασταύρωση Αντ. Πατρώνα και Κυρρίλου Τρεχάκη στην πόλη της Χίου.
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του αιτούντος, ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων και περίοικων. Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων.
Είμαστε στη διάθεση σας για πληροφορίες-διευκρινήσεις .

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

 

  • ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

Το Κέντρο Κοινότητας Χίου είναι μια νέα δομή, για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασίας, με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.

Φορέας Υλοποίησης του Κέντρου Κοινότητας είναι ο Δήμος Χίου.

Οι πόροι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 9 των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ)  του ΕΣΠΑ 2014-2020

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι να αποτελέσει ένα πρώτο σταθμό υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό είτε σε εθνικό επίπεδο.

Ωφελούμενοι είναι πολίτες και κατά προτεραιότητα οι δικαιούχοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι, μετανάστες, ΑμEΑ, Ρομά και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Στο Κέντρο Κοινότητας Χίου λειτουργεί παράρτημα για ΡΟΜΑ που έχει ως στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και προώθησης στην απασχόληση της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, η οποία βιώνει πολλαπλό κοινωνικό αποκλεισμό και ζει υπό συνθήκες διαβίωσης μη αποδεκτές, καθώς και ενημέρωση παροχών, επιδομάτων και κοινωνικών προγραμμάτων.

Το Κέντρο Κοινότητας Χίου καθώς και τα Παρατήματα για ΡΟΜΑ λειτουργούν ως δομές συμπληρωματικές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και εποπτεύονται από αυτή.

  • ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου παράλληλα με τη συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές  κοινωνικές δομές και υπηρεσίες.

Οι Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις (3) κεντρικούς άξονες:

Α. Υποδοχή - Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών.

Β. Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές Κοινωνικής Προστασίας.

Γ. Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Ειδικότερα το Κέντρο Κοινότητας παρέχει:

  • Πληροφόρηση και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται.
  • Ολοκληρωμένη υποστήριξη στους ωφελούμενους του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» από τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και την ορθή συμπλήρωσή της, έως τις απαραίτητες οδηγίες για την προσκόμιση και παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
  • Υπηρεσίες απασχόλησης (πχ ΟΑΕΔ) για την ένταξη ωφελούμενων σε προγράμματα κατάρτισης, δράσεις απασχόλησης, επιμορφωτικά σεμινάρια καθώς φυσικά και σε θέσεις εργασίας. Επίσης, βοηθά στον επαγγελματικό προσανατολισμό κάθε ατόμου.
  • Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες.
  • ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ--ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από:

2 Κοινωνικούς Λειτουργούς

1 Στέλεχος για θέματα προώθησης στην απασχόληση  

1 Διαμεσολαβητή ΡΟΜΑ

1 Παιδαγωγό

1 Ψυχολόγο 

1Επισκέπτη Υγείας 

Λειτουργεί καθημερινά  Δευτέρα  έως Παρασκευή  από τις 7:00 έως  τις 15:00.

Κέντρο Κοινότητας Χίου

Τσιτσεκλή 1

Τηλ 2271350059

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κλείσιμο οδού Κυρίλλου Τρεχάκη

Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού και προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες του έρ-γου: «Αποκατάσταση βλάβης στον Υ/Σ 27 Χίου», σας επιτρέπουμε να διακόψετε την κυκλοφορία την Τετάρτη 20/9/2017 από τις 07:30 έως τις 15:30 και την Πέμπτη 21/9/2017 από τις 07:30 έως τις 15:30 στην οδό Κυρίλλου Τρεχάκη στην πόλη της Χίου.
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του αιτούντος, ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων και περίοικων. Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων.
Είμαστε στη διάθεση σας για πληροφορίες-διευκρινήσεις .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ - "ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ"

Σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 14:00 μ.μ., ο Δήμαρχος Χίου, κ. Μανώλης Βουρνούς, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Δημάρχου, με θέμα: "Τα Νέα Τεχνικά Έργα του Δήμου Χίου".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ (ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΧΙΟΥ)

     Εγκρίθηκε η πρόταση για χρηματοδότηση του έργου της βελτίωσης και αναβάθμισης του κτηρίου, όπου στεγάζεται το Λιμεναρχείο Χίου και το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Χίου, που είχε υποβληθεί στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Στρατηγικού Χαρακτήρα Interreg «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020». Η πρόταση προετοιμάστηκε και υποβλήθηκε από ένα ισχυρό εταιρικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Χίου, και αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Λιμεναρχείου Χίου, το οποίο αναβαθμίζεται σημαντικά  και μετατρέπεται σε ένα καινοτόμο κτήριο μηδενικής κατανάλωσης.

     Κύριος στόχος του έργου είναι η αύξηση εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτήρια για την δημιουργία των πρώτων Πρότυπων Ευφυών Κτηρίων Μηδενικής Κατανάλωσης, καθώς και η προώθηση ενός συνολικά οικολογικού χαρακτήρα δημόσιων κτηρίων, επιδεικνύοντας τον κοινωνικό ρόλο τους και διευκολύνοντας την μετάβαση σε οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε τομέα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα. Η τοποθέτηση εξοπλισμού μέτρησης με δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής που παρακολουθεί την ενεργειακή κατάσταση κτηρίου σε πραγματικό χρόνο, πρόκειται να συνεισφέρει στην επίτευξη του στόχου απομακρυσμένου ελέγχου δημόσιων κτηρίων και τα εντάσσει στην κατηγορία Ευφυών Κτηρίων.

     Στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου προβλέπεται να κατασκευαστεί αυτόνομος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με την εγκατάσταση συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Το σύστημα αυτό, όπως και οι αυτοματισμοί διαχείρισης της ενέργειας του κτηρίου, θα συνεργάζεται απόλυτα με τα συστήματα που θα υποστηρίζουν τον αυτόνομο σταθμό φόρτισης.

     Ο Δήμος Χίου αποκτά μια νέα τεχνογνωσία, που μπορεί να εφαρμόσει και σε άλλα κτήρια στο μέλλον. Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Μανώλης Βουρνούς δήλωσε ότι: «Το μεγάλο στοίχημα της αναβάθμισης βασικών υποδομών του νησιού μας, όπως το λιμάνι και το αεροδρόμιο, περνάει μέσα από ισχυρές συνεργασίες και σκληρή δουλειά. Σήμερα εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου της Χίου για ενεργειακή αναβάθμιση του Κεντρικού Λιμεναρχείου και μετατροπή του σε ένα πρωτοποριακό, "έξυπνο" κτήριο, μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Ο Δήμος της Χίου επιτυγχάνοντας για πρώτη φορά την έγκριση Προγράμματος Στρατηγικού Χαρακτήρα στο Interreg «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020», προσφέρει στην πράξη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον εργασίας, αλλά ταυτόχρονα επιδεικνύει σε ένα συμβολικό σημείο του νησιού την κατεύθυνση της Χιώτικης κοινωνίας προς ένα βιώσιμο ενεργειακά μέλλον. Οφείλονται συγχαρητήρια στα στελέχη του Δήμου Χίου, του Λιμενικού Ταμείου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ασφαλώς σε όλους τους ανθρώπους της μεγάλης ομάδας του "Αυτονομώ", από την Ελλάδα και την Κύπρο, για την σημαντική αυτή επιτυχία!»

 

Δελτίο Τύπου - Γραφείο Αντιδημάρχου Πρόνοιας

Ανακοινώνεται ότι, πιστώθηκαν τα προνοιακά επιδόματα, περιόδου διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου 2017, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τους και θα καταβάλλονται από τα τραπεζικά ιδρύματα-τράπεζες από την Δευτέρα 18/09/2017.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

banner gia compostopoiisi

kentro ekspipiretisis dimoti

pb banner

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

5η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

5η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Αναζήτηση

diavgeia all logo