Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου - Κλείσιμο των οδών Ροδοκανάκη και Ελ. Βενιζέλου

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες του έργου «Διευθέτηση εναερίων και επιτοίχιων καλωδίων στην οδό Βενιζέλου», θα διακοπεί η κυκλοφορία το χρονικό διάστημα από τις 07:30 έως τις 15:30 την Κυριακή 17/6/2018 στην οδό Ροδοκανάκη από την συμβολή της με την οδό Ομήρου έως την συμβολή της με την οδό Ροΐδου, στην συνέχεια της την Ροΐδου, και στην συνέχεια της Ροΐδου, την Ελ. Βενιζέλου έως την συμβολή της Ελ. Βενιζέλου με την Κανάρη.
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του αιτούντος, ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων και περίοικων. Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Δ. ΧΙΟΥ

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δ.Χίου, συνεχίζει την προσπάθεια του για συλλογή φαρμάκων προκειμένου να βοηθήσει τα άτομα που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής και δεν δύναται να τα αγοράσουν.
Για τον λόγο αυτό κάνουμε έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν στο έργο του Δήμου Χίου, δωρίζοντας φάρμακα.
Σκεφτείτε ,ένα φάρμακο που δεν χρησιμοποιείτε πια ,μπορεί να δώσει ανακούφιση σε έναν συμπολίτη μας!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Κ.Α.Π.Η. Δήμου Χίου - Εκδρομή στην Καβάλα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΚΑΠΗ Δήμου Χίου διοργανώνει τετραήμερη εκδρομή στην Καβάλα στις 3/7/2018. Δηλώσεις συμμετοχής, αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στο ΚΑΠΗ Δ. Χίου και στα τηλέφωνα 22710 81474 και 22710 44395

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου με τη βοήθεια του Κέντρου Κοινότητας Δ.Χίου προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες και από τις 4 Ιουνίου 2018 αποτελεί επίσημο μέλος του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών. Έχει αποκτήσει λοιπόν τη δική του Τράπεζα Αίματος. Θέλοντας να βοηθήσει την τοπική μας κοινωνία αλλά και τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους ξεκινά τη δράση του την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 συμμετέχοντας στην εθελοντική Αιμοδοσία που οργανώνεται από το Τμήμα Αιμοδοσίας Χίου του Σκυλίτσειου Γ.Ν.Χίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου από τις 8:30 πμ έως τις 15:30.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας μέσα από τη συμμετοχή.

«Να είσαι εκεί για εσένα, για το συνάδελφό σου, για τους δικούς σου ανθρώπους.

Δώσε Αίμα

Μοιράσου τη ζωή»

Ένας δε φτάνει! Χρειάζονται πολλοί.

Όλοι μαζί να δώσουμε λίγη Ελπίδα και Ζωή.

Κάθε σπίτι κι ένας Εθελοντής Αιμοδότης.

 

Δίνουμε αίμα

Επειδή…. Μας περισσεύει αγάπη

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Μάθε λοιπόν ότι…

 • Μπορείς να δώσεις αίμα, αν είσαι υγιής και σε ηλικία 18-60 ετών αρκεί αν είσαι ξεκούραστος, να έχεις κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να μην έχεις καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ
 • Η αιμοδοσία είναι πράξη απλή και ανώδυνη και διαρκεί λιγότερο από 25 λεπτά ( λήψη ιστορικού – αιμοληψία)
 • Η αιμοδοσία είναι ακίνδυνη για μετάδοση νοσημάτων στον αιμοδότη, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσεως αποστειρωμένα
 • Η ποσότητα του αίματος που προσφέρεις είναι 380ml, δηλαδή περίπου 1/12 της ολικής ποσότητας αίματος του οργανισμού.
 • Ο όγκος του αίματος που προσφέρεις αναπληρώνεται μέσα σε 30 λεπτά από τη λήψη. Έτσι μπορείς άφοβα αν θέλεις να ξαναδώσεις αίμα σε 4 μήνες ( για άντρες) και 6 μήνες (για γυναίκες)
 • Δίνοντας μια φορά εθελοντικά αίμα αποκτάς το δελτίο εθελοντή αιμοδότη. Με το δελτίο αυτό δικαιούσαι να ζητήσεις αίμα σε οποιαδήποτε περίπτωση προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης (για άτομα α΄ βαθμού συγγένειας)
 • Κάθε φορά που αιμοδοτείς, το αίμα σου ελέγχεται χωρίς καμία επιβάρυνση και σου ανακοινώνονται οι σχετικές εξετάσεις για Ηπατίτιδα Β και C, σύφιλη και AIDS
 • O αιμοδότης έχει τη δυνατότητα 2 φορές το χρόνο να κάνει πλήρη εργαστηριακό έλεγχο. Σε περίπτωση προβλήματος της υγείας του, του παρέχεται πρόσβαση σε οποιοδήποτε γιατρό ειδικότητας
 • Κάθε φορά που δίνεις αίμα για την τράπεζά μας δικαιούται άδεια σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Δ. ΧΙΟΥ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2018

Το αίμα δεν ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ – Το αίμα ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ!!!

 

 

Μη διστάσεις δώσε λίγο Αίμα

Χάρισε τη Χαρά της ζωής

Γίνε Εθελοντής Αιμοδότης

 • Γιατί το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν. Προσφέρεται μόνο από τον υγιή άνθρωπο στον πάσχοντα συνάνθρωπο
 • Γιατί η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης
 • Γιατί η προσφορά αίματος είναι προσφορά Ζωής
 • Γιατί η προσφορά αίματος είναι Πολιτισμός
 • Γιατί, ως εθελοντής αιμοδότης, καλύπτεις την οικογένειά σου σε αίμα αν χρειαστεί
 • Γιατί η αιμοδοσία είναι ανώδυνη και ακίνδυνη
 • Γιατί η αιμοδοσία ωφελεί και τον Εθελοντή Αιμοδότη. Με τις εξετάσεις που γίνονται στο αίμα του μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις γι’ αυτόν
 • Γιατί πρέπει να απαλλάξουμε τον εαυτό μας, τον φίλο, τον συγγενή, το γείτονα, τον άγνωστο συνάνθρωπο που κινδυνεύει από το άγχος να βρει αίμα όταν το χρειάζεται
 • Γιατί, πρέπει να υπάρχει αίμα όταν το χρειαζόμαστε
 • Γιατί, σε 10 (δέκα) νοσοκομειακούς αρρώστους οι 2 (δύο) χρειάζονται αίμα
 • Γιατί πρέπει το νησί μας και η Πατρίδα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα
 • Γιατί μόνο το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα παρέχει ασφάλεια και ποιότητα στην υγεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Δ. ΧΙΟΥ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2018

ΔΩΣΕ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ – ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ

Μη διστάσεις

Ένα τσίμπημα είναι

Τόσο μικρό, όσο ένα ανοιγόκλειμα ματιού

Τόσο μεγάλο, όσο το ξεκίνημα ενός υπέροχου σκοπού

Και μετά…., η Ζωή που χαρίζεις, γυρίζει σε σένα

Μια σταγόνα αίμα

Κόκκινη όπως η Αγάπη, Ζεστή όπως η Ανθρωπιά

Και σταγόνα – σταγόνα γίνεται χείμαρρος Ζωής

Αγαθό πολύτιμο και δυνατό

Όπλο ενάντια στον Θάνατο, στην Αρρώστια, στον Πόνο

Ασπίδα για την απογοήτευση, το φόβο, τη μοναξιά

Όλοι πρέπει μα δίνουμε το αίμα μας

Το φιλότιμο είναι μέσα στα γονίδια της ράτσας των Ελλήνων

Γιατί είναι ωραίο να έχεις προτεραιότητα στη ζωή!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Δ.ΧΙΟΥ

 

Το Τμήμα Ουροδυναμικής, Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (Ο.ΝΟ.Γ.Ο) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (Ε.Ο.Ε),  συμμετέχοντας στη Παγκόσμια Καμπάνια για την ακράτεια ούρων που έχει θεσμοθετήσει η International Continence Society,  διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 16  Ιουνίου 2018, στο  “Ομήρειο”  Πολιτιστικό Κέντρο της Χίου,  με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο του κοινού όσο και των επαγγελματιών Υγείας που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αντιμετωπίζουν άτομα με  το πρόβλημα αυτό.

Η παρακολούθηση των ομιλίων είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους. Η πρωινή συνεδρία ομιλιών απευθύνεται περισσότερο στο κοινό και τους πολίτες, ενώ η απογευματινή εστιάζει σε πιο ειδικά θέματα για τους ιατρούς και επαγγελματίες υγείας. Στην εκδήλωση θα χορηγηθούν επίσης μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Με την ευκαιρία της Ημερίδας και στα πλαίσια του κοινωνικού έργου της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, οι οργανωτές εξασφάλισαν την προμήθεια ενός παιδικού Ανακλινόμενου Ορθοστάτη, τον οποίον και θα ΔΩΡΙΣΟΥΝ στο Ειδικό Σχολείο της Χίου, ανταποκρινόμενοι στο ευγενικό αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Επιτροπών Ειδικής Αγωγής Χίου και στις ανάγκες των παιδιών. Η τελετή παράδοσης Δωρεάς θα λάβει χώρα το Σάββατο στις 10.00 πριν την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, παρουσία εκπροσώπων του Σχολείου, του Συλλόγου και του Δήμου Χίου.

Την Ε.Ο.Ε θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Ιωάννης Γκιάλας και ο πρόεδρος του Τμήματος Ο.ΝΟ.Γ.Ο , κ. Ιωάννης Αδαμάκης.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Ακράτειας (WCW) αποτελεί ετήσια επιστημονική – ενημερωτική εκδήλωση, που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της International Continence Society (ICS) από τον Ιούνιο του 2009 περιλαμβάνοντας δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο, με πρωταρχικό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά, και του υγειονομικού προσωπικού, σε θέματα σχετικά με το πρόβλημα της ακράτειας ούρων.

Αφίσα 

Πρόγραμμα 

 

Δελτίο Τύπου - Κλείσιμο της οδού Κόκκαλη στην πόλη της Χίου

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες του έργου «Αντικατάσταση τσιμεντένιου στύλου χαμηλής τάσης υποσταθμού 49 Χίου λόγω φθοράς του», ότι θα διακοπεί η κυκλοφορία το χρονικό διάστημα από τις 07:30 έως τις 15:30 την Κυριακή 10/6/2018 στην οδό Κόκκαλη στην πόλη της Χίου από την συμβολή της με την οδό Λεωφόρου Αιγαίου έως την συμβολή της με την οδό Νενητούση Κλέαρχου.
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του αιτούντος, ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων και περίοικων. Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων.

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

banner gia compostopoiisi

Compost

CompostImage

Φόρμα για την Οικιακή Κομποστοποίηση


Μετάβαση στη Φόρμα

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Comodo SSL