Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Ο Δήμος Χίου στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθεί και θέλοντας να υποστηρίξει το Κέντρο Πρόληψης Χίου ώστε να συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του, προέβη σε επιχορήγηση 10.000€ ενισχύοντας εμπράκτως το κέντρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κώστας Χαμπιαούρης φθάνει στο νησί μας την Τετάρτη 18 Ιουλίου για να συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Ομηρικής Ακαδημίας.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού καθώς και με στελέχη του Δήμου Χίου και φορείς της εκπαίδευσης την Πέμπτη 19 Ιουλίου στο δημαρχιακό μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της Χίου σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της συνεργασίας με την Κύπρο τόσο σε εκπαιδευτικά θέματα όσο και σε θέματα τουριστικής προβολής.

Ο Υπουργός θα συνοδεύεται από την Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και Υπεύθυνη για τη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στα Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου κ.Ειρήνη Ροδοσθένους και τη σύζυγο του κ. Έλενα Τζιαούρη-Χαμπιαούρη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συνεχιστούν οι εργασίες της Euroclassica (= ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ) στο αίθριο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία-Τσάκος» -Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και θα ολοκληρωθούν με την διάλεξη του κ. Ανδρέα Βοσκού, Κύπριου καθηγητή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την παρουσίαση του δράματος «Χιώτισσα» του Κύπριου Επικού ποιητή, Βασίλη Μιχαηλίδη, από τους μαθητές του Παραλιμνίου Γυμνασίου Κύπρου καθώς κι από μουσικοχορευτική παράσταση.

Κ.Α.Π.Η. Δήμου Χίου - Εκδρομή στην Αγία Μαρκέλλα

Tο ΚΑΠΗ Δ. Χίου προγραμματίζει προσκύνημα-εκδρομή

 στις 30 Ιουλίου 2018, στην Αγ. Μαρκέλλα στη Βολισσό.

Οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του ΚΑΠΗ

Δ. Χίου, για κρατήσεις  θέσεων  και περισσότερες διευκρινίσεις. Τηλέφωνο:22710 81474 και 22710 44395.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα μέλη του ΚΑΠΗ που έχουν ανανεώσει τις κάρτες τους για το 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - EUROCLASSICA

Για 22η συνεχή χρονιά συνεχίζονται στην πατρίδα μας τα ετήσια παγκόσμια συνέδρια της Euroclassica (Ελ: ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ) και της Ομηρικής Ακαδημίας, υπό την αιγίδα του Εξοχοτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα συνέδρια αυτά αποσκοπούν στη μελέτη των ομηρικών επών, της ελληνικής γραμματείας, γλώσσας, Ιστορίας και πολιτισμού στη διαχρονική τους ροή, στην οικείωση των τρόπων ελληνικής ζωής και την εξακτίνωση των ελληνικών γραμμάτων και του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Δήμος Χίου στηρίζει το θεσμό της EUROCLASSICA – ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, όπου στις 17/07/2017 στις 19:00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου θα αποδώσει τιμητικά διπλώματα σε σημαντικές προσωπικότητες που θα συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου καθώς σπουδάζουν τα Οµηρικά έπη και τα κλασικά γράµµατα, τη γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισµό της Ελλάδας και μεταλλαμπαδεύουν όλα αυτά τα θεµέλια της πολιτιστικής μας κληρονοµιάς και κάνουν μοναδική την Ελλάδα μας σε ολόκληρο τον κόσµο.

Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου, διδάκτορες, ερευνητές, φοιτητές, από όλον τον κόσμο. Όλοι αυτοί απερχόμενοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. Οι σύνεδροι μελετούν τα ομηρικά έπη, την ελληνική γραμματεία, γλώσσα, Ιστορία, πολιτισμό στη διαχρονική τους ροή, οικειώνονται τον ελληνικό τρόπο ζωής, μαθαίνουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και σεμνύνονται λέγοντας «εμείς δεν ερχόμαστε εδώ ως Φιλέλληνες, αλλά ως Έλληνες» κατά τη ρήση του Ισοκράτους «Έλληνες καλούνται οι της παιδεύσεως της ημετέρας μετέχοντες».

Το βράδυ της ίδιας μέρας (δηλ. 17/07/2018) στις 20:30 θα μεταβούμε στον ιστορικό χώρο της Δασκαλόπετρας για να παρακολουθήσουμε την ενδιαφέρουσα ομιλία της Δρ Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ κ. Αθηνάς Κ. Ζαχαρού-Λουτράρη με τίτλο «Ο Όμηρος και η Δασκαλόπετρα στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Βροντάδου» , η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την επανένωση του Βροντάδου και το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα του Παραλίμνιου Γυμνασίου Κύπρου.

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 θα φθάσει το νησί μας Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κώστας Χαμπιαούρης , ο οποίος θα συμμετάσχει στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της Ομηρικής Ακαδημίας. Ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς το βράδυ της ίδιας μέρας στις 20:15 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου θα του αποδώσει την τιμητική διάκριση του επίτιμου δημότη Χίου.  

Την ίδια μέρα θα αποδώσει τιμή και στη συμπατριώτισσά μας, διδάκτορα φιλολογίας κ. Μαρία-Ελευθερία Γιατράκου, η οποία έχει ολοκληρωτικά αφιερώσει την ψυχή και τη ζωή της τα τελευταία 22 χρόνια που ασχολείται με την οργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου, ώστε το νησί μας και γενέτειρα του μεγάλου επικού ποιητή να καθιερωθεί παγκόσµιο σηµείο αναφοράς για τις κλασσικές σπουδές.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού μας να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες διαλέξεις του συνεδρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. Παραθέτουμε το πρόγραμμα με τις ανακοινώσεις, τα μαθήματα, τις επισκέψεις και εκδηλώσεις με την ευχή να χαρούμε να επωφεληθούμε όλοι και από αυτό το συνέδριο και να συνευφρανθούμε ως πνευματικοί συνδαιτυμόνες, να διευρύνουμε το γνωστικό μας ορίζοντα και να αναζητήσουμε να μάθουμε περισσότερο σχετικά με τα θέματα του συνεδρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΟΛΟ ΕΦΗΒΩΝ

 

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΟΛΟ ΕΦΗΒΩΝ

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Χίου (ΝΟΧ), τον Δήμο Χίου και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου συνδιοργανώνουν την Τελική Φάση του πρωταθλήματος πόλο εφήβων στο Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου από την Πέμπτη 12/7 έως την Κυριακή 15/7.

Στους αγώνες συμμετέχει και η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Χίου. Οι έφηβοι του Μάκη Μικέδη με τον αέρα του μεταλλίου που κατέκτησαν στο παιδικό πρωτάθλημα πριν 15 μέρες θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα παρά την δύσκολη κλήρωση που είχαν. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη για να χειροκροτήσουμε τα Χιωτάκια και να αποδείξουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Χιώτες λατρεύουν το άθλημα της υδατοσφαίρισης.

Στην τελική φάση συμμετέχουν οι παρακάτω ομάδες.

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, ΝΟ Χίου, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΓΣ Περιστερίου, ΑΝΟ Γλυφάδας, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΟΥΚ Βόλου, ΠΑΣ Φοίβος, Ηλυσιακός

Οι όμιλοι και το πρόγραμμα των αγώνων:

  1. Α’ ΟΜ. ΧΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ

1η αγωνιστική Πέμπτη 12/07/2018

ΩΡΑ: 19.00 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ- ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΩΡΑ: 20.00 ΝΟ ΧΙΟΥ -ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

2η αγωνιστική Παρασκευή 13/07/2018

ΩΡΑ: 11.00 ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ -ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΩΡΑ: 12.00 ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ -ΝΟ ΧΙΟΥ

3η αγωνιστική Παρασκευή 13/07/2018

ΩΡΑ: 19.00 ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ -ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΩΡΑ: 20.00 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ -ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

4η αγωνιστική Σάββατο 14/07/2018

ΩΡΑ: 11.00 ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ -ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΩΡΑ: 12.00 ΝΟ ΧΙΟΥ -ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

5η αγωνιστική Σάββατο 14/07/2018

ΩΡΑ: 19.00 ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ -ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

ΩΡΑ: 20.00 ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ -ΝΟ ΧΙΟΥ

  1. Β’ ΟΜ. ΧΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ

1η αγωνιστική Πέμπτη 12/07/2018

ΩΡΑ: 17.00 ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ -ΠΑΣ ΦΟΙΒΟΣ

ΩΡΑ: 18.00 ΠΑΟΚ- ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

2η αγωνιστική Παρασκευή 13/07/2018

ΩΡΑ: 09.00 ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ -ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ

ΩΡΑ: 10.00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ- ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική Παρασκευή 13/07/2018

ΩΡΑ: 17.00 ΠΑΣ ΦΟΙΒΟΣ- ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

ΩΡΑ: 18.00 ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

4η αγωνιστική Σάββατο 14/07/2018

ΩΡΑ: 09.00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ -ΠΑΣ ΦΟΙΒΟΣ

ΩΡΑ: 10.00 ΠΑΟΚ -ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ

5η αγωνιστική Σάββατο 14/07/2018

ΩΡΑ: 17.00 ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

ΩΡΑ: 18.00 ΠΑΣ ΦΟΙΒΟΣ -ΠΑΟΚ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/07/2018 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ

ΩΡΑ: 09:00 η ομάδα του Α’ ομίλου με την ομάδα του Β’ ομίλου

ΩΡΑ: 10:00 η ομάδα του Α’ ομίλου με την ομάδα του Β’ ομίλου

ΩΡΑ: 11:00 η ομάδα του Α’ ομίλου με την ομάδα του Β’ ομίλου (5η – 6η θέση)

ΩΡΑ: 12:00 η ομάδα του Α’ ομίλου με την ομάδα του Β’ ομίλου (7η – 8η θέση)

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/07/2018 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ

ΩΡΑ: 18:00 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΩΡΑ: 19:00 ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι στις 05/07/2018, με απόφαση του ΔΣ του Δήμου Χίου καταγγέλθηκε η σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία που μέχρι τώρα διαχειριζόταν τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγονταν από τις υπηρεσίες αποκομιδής του Δήμου.

Με απόφαση του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε. αποφασίστηκε η εκποίηση των συλλεγόμενων ανακυκλώσιμων υλικών των Δήμων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, έως την δημιουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών από τον ίδιο τον Δήμο.

Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εκποίησης, με απόφαση του ίδιου οργάνου, τα ανακυκλώσιμα υλικά θα διατίθενται σε αδειοδοτημένους φορείς εντός ή/και εκτός Χίου.

Καλούμε τους δημότες που στήριξαν τον θεσμό της ανακύκλωσης να συνεχίσουν να ανακυκλώνουν, με την διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Χίου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ανακοίνωση Δήμου για απαλλοτρίωση Παρθένης

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:

  • της παρ. 5 του άρθρου 3 του Ν. 2882/01 "Κώδικας αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων"
  • της παρ. 3 του άρθρου 124 του Ν.4070/12
  • της παρ. 4 του άρθρου 212 του ν. 3463/06

γνωστοποιούμε ότι ο Δήμος Χίου, προτίθεται να προβεί σε κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την διαπλάτυνση της οδού Τσαπέλα Γεώργιου και την κατασκευή παρόχθιας οδού για την σύνδεση της με την οδό Παπαγιάννη Γκιάλα. Η απαλλοτριωτέα έκταση βρίσκεται στην περιοχή χείμαρρου Παρθένη συνολικής επιφάνειας 820,00 τμ τ.μ. και οροθετείται Δυτικά από την συμβολή της οδού Τσαπέλα με την οδό Καραμανή και Ανατολικά έως την οδό Παπαγιάννη Γκιάλα. Σχέδιο που προσδιορίζει την απαλλοτριωτέα έκταση ως προς τα όρια της έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου στην οδό Δημοκρατίας 2.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προβούν σε προσφορά ή υπόδειξη κατάλληλων για τον προαναφερθέντα σκοπό της απαλλοτρίωσης ακινήτων καθώς και για περαιτέρω ενέργειες τους.

Χίος 10/07/2018

Ο Δήμαρχος Χίου

α.α

Μπελέγρης Γεώργιος

 

Ανακοίνωση Δήμου για απαλλοτρίωση ΕΥΡΕΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:

  • της παρ. 5 του άρθρου 3 του Ν. 2882/01 "Κώδικας αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων"
  • της παρ. 3 του άρθρου 124 του Ν.4070/12
  • της παρ. 4 του άρθρου 212 του ν. 3463/06

γνωστοποιούμε ότι ο Δήμος Χίου, προτίθεται να προβεί σε κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή μικρού ανασχετικού φράγματος στην θέση ρέματος "Σκύλλας". Η απαλλοτριωτέα έκταση βρίσκεται στην περιοχή Ευρετής συνολικής επιφάνειας 4.700,00 τμ τ.μ. και οροθετείται Δυτικά της Δημοτικής οδού Γεωργίου Παπανδρέου και περίπου 50 μ πριν την συμβολή της με την Δημοτική οδό Αγ. Ειρήνης Ευρετής. Σχέδιο που προσδιορίζει την απαλλοτριωτέα έκταση ως προς τα όρια της έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου στην οδό Δημοκρατίας 2.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προβούν σε προσφορά ή υπόδειξη κατάλληλων για τον προαναφερθέντα σκοπό της απαλλοτρίωσης ακινήτων καθώς και για περαιτέρω ενέργειες τους.

Χίος 10/07/2018

Ο Δήμαρχος Χίου

α.α

Μπελέγρης Γεώργιος

 

Πινακοθήκη Δήμου Χίου

 

Μεταφορικό Ισοδύναμο

 

Γ.Γ.Π.Π. - Προετοιμαστείτε: Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Γ.Γ.Π.Π. - Δασικές Πυρκαγιές: Προετοιμάσου

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

banner gia compostopoiisi

Compost

CompostImage

Φόρμα για την Οικιακή Κομποστοποίηση


Μετάβαση στη Φόρμα

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Comodo SSL