Στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μαστιχοχωρίων και Ιωνίας πραγματοποιούνται έργα βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας στα πλαίσια αυτεπιστασίας από το Δήμο Χίου. Συγκεκριμένα, στα Νένητα παραχωρήθηκε ένα γκρέιτερ, με τη βοήθεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν έργα αποκατάστασης αγροτικών δρόμων. Μάλιστα, χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας αποτέλεσε εκείνο του Αντιδημάρχου Ν. Χίου, της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νενήτων, του Προέδρου Τοπικού Συνεταιρισμού Μαστιχοπαραγωγών, όπου εκτιμήθηκαν από κοινού οι ανάγκες βελτίωσης των αγροτικών δρόμων στην περιοχή Σκιπινού – Λυγαριάς μέχρι τα Φλάτσια, προς διευκόλυνση των πολιτών.
Παράλληλα, στα πλαίσια της συνεργασίας του Αντιδημάρχου Ν. Χίου, της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών και της Τοπικής Κοινότητας Ολύμπων, πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα έργα οδοποιίας. Συγκεκριμένα, παραχωρήθηκε ένα βαρύ μηχάνημα ερπυστριοφόρου φορτωτή και ένας λαστιχοφόρος φορτωτής, με τη βοήθεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν έργα βελτίωσης και αποκατάστασης αγροτικών δρόμων, στην περιοχή Γεράνια, Πηγάδα, Κουρσουβάτκα, Καμένος Μύλος, Πρόφλιος, Ρικαμά, Κουκούρα, Σχισμάδα κ.ά., που μέχρι σήμερα δεν είχαν συντηρηθεί ξανά.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και των παραγωγών, ώστε να καθίσταται εύκολη η πρόσβαση στις καλλιέργειές τους, καθώς και η αποκατάσταση δύσβατων δρόμων για λόγους πυροπροστασίας.

 

ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Ν. ΧΙΟΥ

 

ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Ν. ΧΙΟΥ

 

ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Ν. ΧΙΟΥ

 

ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Ν. ΧΙΟΥ

Πινακοθήκη Δήμου Χίου

 

Μεταφορικό Ισοδύναμο

 

Γ.Γ.Π.Π. - Προετοιμαστείτε: Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Γ.Γ.Π.Π. - Δασικές Πυρκαγιές: Προετοιμάσου

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

banner gia compostopoiisi

Compost

CompostImage

Φόρμα για την Οικιακή Κομποστοποίηση


Μετάβαση στη Φόρμα

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Comodo SSL